Zorgt uw innovatie voor dé gouden plak op de Olympische Spelen in Tokyo 2020?

Het Topteam Sport organiseert dit jaar de Nationale Sportinnovator Prijs 2017. Deze prijs wordt toegekend aan partijen die innovatieve producten ontwikkelen op het gebied van (top)sport en bewegen.

In het verleden hebben grote innovaties de sportwereld op de kop gezet. Denk aan het haaienpak,of de klapschaats die ervoor hebben gezorgd dat records keer op keer werden gebroken. Wilt u als innovatieve ondernemer, participant van Ammon verschil maken in de topsport? Bent u het die zorgt voor die felbegeerde gouden plak op de (Para)Olympische Spelen in Tokyo? Meld u dan aan met het gouden idee!

Welke Innovaties?

Een innovatie komt in aanmerking voor de Nationale Sportinnovator Prijs wanneer aannemelijk wordt gemaakt dat deze tegemoet komt aan een duidelijk gedefinieerde vraag of behoefte uit de topsport. De prijs wordt uitgereikt aan innovaties die leiden tot een concreet product. Dit betekent dat alle benodigde bouwstenen aantoonbaar aanwezig zijn om tussen 6 en 18 maanden van idee tot een getest en werkend prototype te komen. Deelnemers kunnen slechts één voorstel inzenden. 

Hoe, Wat, Waar?

Voor de Nationale Sportinnovator Prijs is in 2017 totaal maximaal € 250.000 beschikbaar. Per prijs wordt maximaal € 50.000 toegekend. Deze gelden worden ter beschikking gesteld om het idee, conform begroting, verder uit te werken tot een werkend prototype. U kunt uw inzending insturen tot 10 oktober 2017 14.00 uur. In december 2017 zullen tijdens het XL event de prijzen worden uitgereikt.

Sinds 2015 is Martin Olde Weghuis (programmadirecteur Ammon) lid van het Topteam Sport en vertegenwoordigd hier samen met Bas van Rens het Nederlandse bedrijfsleven. Martin weet als geen ander hoeveel innovatietalent er in Oost-Nederland beschikbaar is en roept dan ook alle participanten en andere belangstellenden van Ammon op om na te denken over innovaties die kunnen leiden naar succes op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, Japan.

Wilt u meer weten over de beoordelingscriteria, de jury of de verdere procedure? Lees dan de volledige Subsidieoproep of ga naar website van Sportinnovator!

 

Redactie: Daniella van der Stelt, Ammon